Biografi

Jag är legitimerad specialistsjuksköterska och barnmorska, med en magister i omvårdnad. Jag har sedan sjuksköterskeexamen 2005 arbetat både inom onkologi- och förlossningsvård för att sedan 2016 helt fokusera på den palliativa vården.

Jag kommer ursprungligen från Stockholm men bor sedan många år i Göteborg. Jag har tre vuxna barn och ett barnbarn. Längtar efter min varghund Sigrid som finns någonstans i framtiden. Har en dröm om att leva vanlife någon gång men njuter tills dess av en liten sjöbod med utsikt över de kala klipporna i Göteborgs skärgård. En karghet jag i början tyckte var nästan plågsam att se men som jag nu sedan länge älskar. Får kraft av bad, gärna kalla. Vandrar ibland. Älskar att sova utomhus om natten i min hängmatta.

Jag debuterade sommaren 2021 med boken I mina händer, en bok om döden, för livet.

Snabba faktan

Favoritlåt: Into your arms (Nick Cave)

Kändiscrush: Anthony Hopkins

Bästa filmen: Shadowlands

Hemlig talang: Trolla med matrester

Guilty pleasure: Kaffekapslar

Favoriträtt: Min dotters sallader

Frikort: Nicolas Cage

Framtidsdröm: Vanlife

Jag som hund: Irländsk varghund

Mitt engagemang

Jag älskar den palliativa vården och brinner för att sprida kunskap om den vackra vårdformen. Det uttalade helhetsperspektivet på människan, patienten, som präglar den palliativa vården är i mitt tycke helt unik. Att möta människan här och nu, i sjukdomen och döendet men också bortom det. Att vara helt fokuserad på att se hela människan och låta det leda mina handlingar och intentioner när jag vårdar. Det är palliation för mig.

Jag är även engagerad i att försöka belysa själva döden och döendet och hur det kan se ut och kännas, att arbeta där, i livets absoluta slut. Det mest intima, ibland heligt, många gånger djupt berörande. Alltid viktigt.

Jag kommer gärna ut på arbetsplatser för uppläsningar ur min bok I mina händer och för samtal om död och sorg.

Bilder från mitt liv