“Varsamt och våldsamt men med värme.”
– Anonym läsare
“Den typ av insikter som Petra Hellberg erbjuder kan ha ett stort värde för den bredaste tänkbara målgrupp: alla vi som någon gång mister en anhörig – och som själva en dag ska dö.”
– Björn Natthiko Lindeblad, talare och medtiationslärare
“Jag kommer gå i kras den dagen min mamma går vidare. Men boken lindrar och hjälper mig, oss”
– Anonym läsare

I Mina Händer

Att inte vara förberedd när döden tar plats i våra liv kan försvåra en sorgeprocess på så många plan. Ändå talar vi så sällan om det, hur döden verkligen ser ut och känns. I mina händer är en bok om just detta.

Texterna skildrar komplexa skeenden på ett konkret och jordnära sätt. Det är en hyllning till oss som arbetar i dess absoluta närhet men vänder sig framför allt till alla som någon gång i livet drabbas av döden. Vi ska alla dit. Min förhoppning är att dessa ord kan ge styrkan och modet att våga stanna upp och bara möta det som då känns.

I mina händer är också en bok om min egen historia. Om vägen genom dödar som drabbat mig, om hur det kom sig att jag blev barnmorska och nu förlöser i livets slut i stället för i dess början.

På bilden min mamma några år innan hon dog, knappt 38 år gammal.

Vill du läsa boken?

Kontakta mig för att köpa boken. Det finns några få fysiska exemplar kvar, men du kan även ta del av den som både e-bok och ljudbok eller låna den på bibliotek.

Uppläsning av boken och föreläsningar

Jag brinner för att skapa verktyg för oss som vårdar att ta hand om våra patienter och varandra på bästa sätt när vården är svår.

Jag kommer gärna ut och samtalar om detta utifrån behov och intresse; om den palliativa vården, hur det påverkar oss som vårdar att möta utmanande situationer eller om texterna i min bok.

Svarar på frågor om boken

Att skriva om döden väcker frågor. Varför skriva om något så tungt? Här är en film med mitt svar.

Från Majornas Bokmässa våren 2022 i våras, anordnat av Josefin Lassbo Förlag och filmat av Johan EL Eriksson.