I mina händer

 

 

 

 

Att inte vara förberedd när döden tar plats i våra liv kan försvåra en sorgeprocess på så många plan. Ändå talar vi så sällan om det, hur döden verkligen ser ut och känns. I mina händer är en bok om just detta.

Texterna skildrar komplexa skeenden på ett konkret och jordnära sätt. Det är en hyllning till oss som arbetar i dess absoluta närhet men vänder sig framför allt till alla som någon gång i livet drabbas av döden. Vi ska alla dit. Min förhoppning är att dessa ord kan ge styrkan och modet att våga stanna upp och bara möta det som då känns.

 

«Den typ av insikter som Petra Hellberg erbjuder kan ha ett stort värde för den bredaste tänkbara målgrupp: alla vi som någon gång mister en anhörig – och som själva en dag ska dö.»

BJÖRN NATTHIKO LINDEBLAD, talare och meditationslärare

 

Fler röster om boken:

«Sträckläste boken i dag, så bra, stark, naken som livet självt, läs den !!»

«En fantastiskt fin bok!! Så många tankar jag kommer bära med mig privat, men också i mina klientsamtal samt som borgerlig officiant vid begravningar!»

«Årets vackraste bok!»

«…stor igenkänningsfaktor!»

«Varsamt och våldsamt men med värme.»

«Jag kommer gå i kras den dagen min mamma går vidare. Men boken lindrar och hjälper mig, oss.»

«Hej! Mitt namn är Therese. Jag måste bara få skriva till dig och berätta hur oerhört vacker och berörande din bok ”I mina händer” är. Den tar andan ur mig… Senaste året har innehållit mycket död och sorg i mitt liv och jag har haft stort behov av att prata och läsa. Din bok tröstar… Den värmer. Och den/du lär oss saker. Tack🙏  Mvh Therese»

 

I mina händer är också en bok om min egen historia. Om vägen genom dödar som drabbat mig, om hur det kom sig att jag blev barnmorska och nu förlöser i livets slut i stället för i dess början.

 

Boken finns där böcker finns, t ex  på  Recito Förlag Bokus och  Adlibris, på diverse streamingtjänster samt på bibliotek.

 

På bilden min mamma några år innan hon dog, knappt 38 år gammal.